Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Укравтодор

loda.gov.ua

Середа, 1 квітня 2015, 15:54

Львівщина сама опікуватиметься своїми дорогами

Укравтодор

Кабмін планує реформувати Укравтодор та передати регіональні дороги в обласне підпорядкування.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

За словами міністра інфраструктури України Андрія Пивоварського, «Укравтодор» у рамках реформи відповідатиме виключно за дороги державного значення, а інші дороги відійдуть до управління місцевих органів влади.

Відтак, на баланс місцевої влади передадуть не лише дороги територіального та місцевого значення, а й гроші для їх обслуговування. При цьому «Укравтодор» залишиться тільки замовником робіт, а підрядників вибиратимуть на відкритих тендерах.

Нагадаємо, що до кінця цього року Львівська ОДА готується повністю оптимізувати структуру ДП «Львівський облавтодор», що дозволить суттєво скоротити кількість філій (з 20 до 11 філій), а також чисельність керівного апарату на місцях.

За словами заступника голови Львівської ОДА Ірини Гримак, територіальні дільниці отримають статус юридичних осіб і зможуть самостійно здійснювати господарську діяльність.

«Це дасть їм можливість працювати на замовлення, розвиватись і отримувати кошти за свою роботу», - зазначила Ірина Гримак.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.