Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Буська ратуша

photographic.com.ua

П'ятниця, 3 квітня 2015, 12:51

Місцеві депутати проти ліквідації буської прокуратури

Буська ратуша

Депутати Буського району звернулися до керівництва країни з проханням не ліквідовувати місцеву прокуратуру.

Про це повідомив Буський медіа-портал.

Внаслідок реформування Генпрокуратури районні прокуратури можуть найближчим часом замінити місцевими і зменшити їх кількість. З 25 квітня набирає чинності Закон України «Про прокуратуру», який передбачає створення місцевих прокуратур.

Згідно закону, Буський район попадає під юрисдикцію прокуратури Радехівського району. 

Як розповів прокурор Буського району Володимир Рекшинський, до територіальної юрисдикції Радехівської місцевої прокуратури Львівської області входять Радехівський, Бродівський, Буський та Кам’янка-Бузький райони.

«У зв'язку з цією реформою скорочуються працівники прокуратури, не буде на місці ні прокурора, ні заступника, лише декілька працівників, які будуть виконувати свої обов'язки. Для району - це унеможливить спілкування будь-яких громадян та здійснення особистого прийому. Мною було подано пропозиції до заступника головного прокурора України щодо реформування прокуратури. Кожен прокурор району перед прийняттям цього закону написав свої пропозиції і наголосив, що його район є основний. Реформування прокуратури потребує затратних коштів, яких зараз в Україні немає. Тому наразі вирішується питання на деякий час відтермінувати реформу. Однак все йде до того, що на території Буського району прокуратуру ліквідують», - зазначив Володимир Рекшинський.

За словами начальника районної міліції Василя Шевцова, віддаленість прокурора від міліції лише ускладнить їм роботу оскільки їхня діяльність взаємпов'язана.

 «Ми приходимо радитися до прокурора по тій чи іншій ситуації. Про що можна радитися з прокурором по телефону? Для вивчення того чи іншого питання прокурору треба бачити документи, а для цього доведеться сідати у машину і їхати по бездоріжжю у Радехів. Однак там нам доведеться ще чекати прийому з прокурором, адже до нього у черзі можуть стояти інші прокурори чи прості громадян», - розповідає Василь Шевцов.

Відтак, депутати Буської районної ради подали звернення до голови Верховної Ради України, Президента України, Прем’єр-міністра України, Генерального Прокурора України щодо збереження статусу прокурора Буського району.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.