Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

toloka.hurtom.com

Субота, 23 червня 2012, 15:47

Комуністи вимагають скасувати обласну премію ім. Степана Бандери

Співголова Антифашистського комітету України, комуніст Олександ Клинюк скерував прокурору Львівської області заяву, в якій вимагає скасувати рішення Львівської облради «Про затвердження Положення про обласну премію імені героя України Степана Бандери».

 

Свою вимогу Олександр Калинюк мотивує, по-перше тим, що Львівська облрада, прийнявши це рішення, порушила Конституцію України, згідно якої рішення судів мають силу закону. Позаяк у 2011 році суд скасував указ президента про судження Степану Бандері  звання Героя України (посмертно), то прийнявши рішення щодо премії у такому  формуванні вона проігнорувала закон.  

Також Львівська облрада своїм рішенням порушила ряд міжнародних угод і норм, в тому числі Статут і вирок міжнародного Нюрбергського трибуналу.   

Нагадаємо, Львівська облрада у березні ухвалила рішення «Про затвердження Положення про обласну премію імені героя України Степана Бандери». Станом на сьогодні відбулося висуненні кандидатів на отримання премії.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.