Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

новобудова у Львові

new.lviv.ua

Вівторок, 7 квітня 2015, 16:56

На Львівщині визначили 12 довгобудів для переселенців

новобудова у Львові

Переселенців зі Сходу та Криму планують забезпечити житлом за рахунок завершення ремонту довгобудів.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

За словами начальника управління архітектури, містобудування та інфраструктурних проектів Львівської ОДА Володимира Лавріна, на розгляд представників громадських організацій подано перелік об'єктів незавершеного будівництва з метою введення в експлуатацію житла і подальшого поселення внутрішньо переміщених осіб.

«Львівщина – одна з найбільших областей України за кількістю об'єктів незавершеного будівництва. У нас близько 900 довгобудів, а це заморожені капіталовкладення. Ми визначили 12 таких об'єктів, де можна завершити будівельні та ремонтні роботи в короткі терміни, залучивши благодійні кошти наших європейських партнерів, з якими, до речі, переселенці досить тісно співпрацюють. Згодом, коли мешканці східних областей і Криму зможуть повернутися до рідних домівок, таке житло можна буде використати в області як соціальне», - повідомив Володимир Лаврін.

Окрім того, обласна влада для переселенців розглядає Радехівський і Перемишлянський райони під будинки та земельні ділянки для ведення господарської діяльності.

«Переселенці готові взяти землю для сільськогосподарських робіт чи фермерства. Потрібно лише створити сприятливі економічні умови для ведення підприємницької діяльності, зокрема, для вирощування ягід, фруктів», - розповів Володимир Лаврін.

Нагадаємо, на Львівщині перебуває понад 10 тисяч офіційно зареєстрованих тимчасово переселених осіб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.