Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

газ

ua.interfax.com.ua

Середа, 8 квітня 2015, 11:57

На Львівщині значно зменшилося споживання газу

газ

У 2014 році обсяги транспортування та постачання газу скоротилися на 15%.

Про це повідомила прес-служба ПАТ «Львівгаз».

У минулому році обсяги транспортування газу зменшилися до 1,5 млрд. м. куб. Обсяги постачання природного газу зменшилися до 1,1 млрд. м. куб.

Внаслідок зменшення споживання газу у 2014 році збитки «Львівгазу» становили понад 43 млн. грн. Також причиною погіршення фінансового стану компанії стало різке зростання вартості матеріалів.

 «Ми неодноразово зверталися до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг з проханням привести тарифи на постачання і транспортування природного газу до економічно обґрунтованого. Однак, НКРЕКП переглянула їх лише з квітня 2015 року. Через це у 2014 році надходження компанії не відповідали рівню необхідних витрат на забезпечення в регіоні безперебійного та безаварійного постачання газу», - розповів голова правління ПАТ «Львівгаз» Володимир Зленко.

Фінансова ситуація негативно вплинула на рівень оплати праці. У 2014 році середньомісячна зарплата працівників ПАТ «Львівгаз» становила 3 120 грн, що на 31,2% менше ніж середня зарплата по галузі.

Окрім цього, у 2014 році «Львівгазом» на реконструкцію та заміну 54 км газопроводів та 163 споруд на газопроводах було скеровано понад 26 млн. грн та ще 13,2 млн. грн на встановлення споживачам лічильників газу за безкоштовною програмою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.