Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

гроші

antikor.com.ua

Середа, 8 квітня 2015, 15:02

У екс-керівника «Укрзалізниці» та директора «Укрпошти» посадовці вимагали хабарі

гроші

Екс-керівник ДП «Укрзалізниця» Борис Остап’юк та екс-комерційний директор ДП «Укрпошта» Василь Веселий звернулися до Міністерства внутрішніх справ із заявами про вимагання у них хабара посадовими особами Державної фінансової інспекції.

Про це колишні посадовці повідомили журналістам після подачі заяви.

За словами Остап’юка, голова Державної фінансової інспекції Микола Гордієнко через посередників вимагав у нього хабар у розмірі 500 тисяч доларів США за складання «позитивного» акту під час перевірки підприємства.

Аналогічну заяву зробив і Василь Веселий.

«Під час проведення ревізії від нас прямим текстом для голови ДФІ вимагали хабар в розмірі 100 тисяч доларів для того, щоб зробити «правильний» акт», - розповів Василь Веселий.

Водночас екс-посадовці називають безпідставними заяви Гордієнка, зроблені в програмі «Шустер-Live» від 20 березня, про збитки, які ніби то були завдані підприємствам.

«Гордієнко видає бажане за реальне. Таку оцінку може надавати прокуратура або судові органи», - заявляє Остап’юк.

Нагадаємо, Борис Остап’юк очолював ДП «Укрзалізниця» з квітня по листопад 2014 року. Василь Веселий з лютого по грудень 2014 року займав посаду комерційного директора ДП «Укрпошта».

Коментар Василя Веселого можна переглянути тут.

Коментар Бориса Остап’юка можна переглянути тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.