Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

xn--j1aidcn.org

Четвер, 9 квітня 2015, 16:28

Кіраль не голосував за розсекречення архівів КДБ

Верховна Рада

Верховна Рада ухвалила закон про доступ до комуністичних архівів.

Сьогодні на засіданні Верховної ради, депутати прийняли законопроект №2540 «Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років».

Це рішення підтримали 261 народний депутат.

Закон передбачає відкриття архівів усіх репресивних органів СРСР в Україні з 1917 по 1991 рік. Усі документи будуть розсекречені та передані та до спеціалізованого галузевого державного архіву Українського інституту національної пам’яті.

 «Метою законопроекту є забезпечення відкритості архівної інформації репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років, створення механізмів реалізації права кожного на доступ до такої архівної інформації шляхом: визначення поняття репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років, визначення режиму доступу до зазначеної архівної інформації, встановлення виключного переліку підстав обмеження доступу до такої архівної інформації, встановлення відповідальності за необґрунтоване віднесення такої архівної інформації до інформації з обмеженим доступом, її ненадання, неправомірної відмови у наданні, неповне надання архівної інформації тощо» - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Проголосували «За» такі нардепи зі Львівщини: Батенко Т.І. (Блок Петра Порошенка), Антонищак А.Ф. (Блок Петра Порошенка), Дубневич Я.В. (Блок Петра Порошенка), Дубневич Б.В. (Блок Петра Порошенка), Мусій О.С. (Блок Петра Порошенка), Лопушанський А.Я. (Блок Петра Порошенка), Юринець О.В.(Блок Петра Порошенка), Матківський Б.М. (Блок Петра Порошенка), Кубів С.І. (Блок Петра Порошенка), Кіт А.Б. (Блок Петра Порошенка), Хміль М.М. (Народний фронт), Левус А.М. (Народний фронт),  Величкович М.Р. (Народний фронт), Кацер-Бучковська Н.В. (Народний фронт), Бондар М.Л. (Народний фронт), Васюник І.В. (Народний фронт), Кадикало М.О. (Народний фронт), Березюк О.Р. (Самопоміч), Гопко Г.М. (Самопоміч), Єднак О.В. (Самопоміч), Подоляк І.І.(Самопоміч),  Лаврик О.В. (Самопоміч), Сидорович Р.М.(Самопоміч), Підлісецький Л.Т.(Самопоміч), Скрипник О.О. (Самопоміч), Парубій А.В. (позафракційний), Парасюк В.З. (позафракційний), Шухевич Ю.Р. (Радикальна партія Олега Ляшка).

Не голосували Кіраль С.І. (Самопоміч) та Козак Т.Р. (Опозиційний блок), а Шурма І.М. (Опозиційний блок) так і не з'явився на засіданні.

Добродомов Д.Є. (Блок Петра Порошенка) підтримав цей законопроект, проте під час голосування у нього не спрацювала картка.

Нагадаємо, під час голосування за закон про перемогу над нацизмом у ІІ світовій війні, у нього також не спрацювала електронна система.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.