Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

підвищення вартості проїзду у Львові

П'ятниця, 10 квітня 2015, 11:40

У Львові проїзд у маршрутках може коштувати 5 гривень

підвищення вартості проїзду у Львові

Львівські перевізники запропонували підняти ціну за проїзд у місті до 5 гривень.

Про це перевізники заявили вчора, 9 квітня, під час повторного громадського слухання стосовно вартості проїзду у громадському транспорті.

На слуханні були присутні начальник управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради Віктор Щир, представники автотранспортних підприємств, громадських організацій, мешканці міста.

Ключові пропозиції, які звучали на громадських слуханнях, включали питання налагодження обліку пасажиропотоків у міських автобусах, скасування рішення виконавчого комітету №115, забезпечення якості перевезень та створення робочої групи.

За словами заступника начальника управління «Секретаріат ради» та голови слухань Юрія Лукашевскького, що усі ці пропозиції будуть внесені в протокол громадських слухань.

«Всі пропозиції будуть внесені в протокол та будуть обов’язковими для розгляду Львівською міською радою», – наголосив Юрій Лукашевський.

Голова Львівського осередку «Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників» Іван Велійка зазначив, що перевізники змушені підняти вартість проїзду до 5 гривень.

«Нехай люди поїздять на маршрутах разом із водіями, побачать пасажиропотік, порахують реальний тариф і запропонують іншу цифру. Ми погодимось на неї і запропонуємо її на розгляд виконкому», – наголосив Іван Велійка. 

Натомість начальник управління транспорту та зв’язку Віктор Щир додав, що виконавчий комітет може затверджувати тариф лише після того, як його розгляне та погодить Антимонопольний комітет України.

Нагадаємо, відповідні громадські слухання 2 квітня закінчились сутичкою між учасниками.

Львівська міськрада з 11 березня обмежила перевезення пільгових категорій населення з 10:00 до 16:00 год. Львівська прокуратура визнанала таке рішення незаконним.

Відтак, 3 квітня на сайті Львівської міської ради було оприлюднено рішення виконавчого комітету №234 від 30 березня 2015 року «Про вирішення проблемних питань пасажирських перевезень у м. Львові».

Міськрада ухвалила, що обмеження в часі у міських автобусах не поширюється на такі пільгові категорії пасажирів: діти з багатодітних сімей, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування; інваліди по зору; учасники бойових дій. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.