Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

траса Львів-Краковець

032online.com

Вівторок, 14 квітня 2015, 13:09

Проїзд трасою Львів-Краковець може коштувати до 258 грн.

траса Львів-Краковець

Вартість проїзду першою платною дорогою Львів-Краковець може становити 74 грн для легкових авто та 258 грн для вантажівок.

Про це повідомляє ProUA.com.ua.

Якщо уряд скористається напрацюваннями своїх попередників, то, з урахуванням анексії Криму і війни на Донбасі, вартість проїзду становитиме 258 грн для вантажівок та 74 грн для легкових автомобілів.

Наразі найближчим часом в Україні мають оголосити конкурс на будівництво першої платної дороги – Львів-Краковець. Конкурс буде проводити «Укравтодор», за його підрахунками на будівництво самої дороги піде 4-5 років.

«Точну дату назвати поки складно, оскільки необхідно дочекатися офіційної публікації Кабінету міністрів. Щодо розміру плати, то це буде обговорюватися з переможцем конкурсу. У будь-якому випадку плата буде невисокою, оскільки проект першого і повинен мати позитивний ефект», - зазначили в «Укравтодорі».

Нова дорога Львів-Краковець стане унікальним проектом для України.

Переможець конкурсу повинен побудувати дорогу, після чого візьме її в оренду на 49 років. Весь цей час компанія зобов'язана стежити за станом дорожнього полотна та інфраструктури. Повертати вкладені гроші інвестор буде за рахунок плати за проїзд. Ще однією статтею доходу повинні стати компанії, які захочуть відкрити на платній дорозі ресторани і заправки.

Платна дорога Львів-Краковець стане альтернативою безкоштовної трасі для тих, хто готовий платити за якісне покриття. Решта зможуть як і раніше користуватися старим маршрутом. Якщо проект виявиться успішним, то платні дороги почнуть з'являтися і в інших регіонах України.

Нагадаємо, початок нової автомобільної дороги Львів – Краковець буде на існуючій автомобільній дорозі М-10 Львів-Краковець на відстані 1,3 км від кордону. Траса закінчуватиметься між селами Малі Підліски і Запитів (в обхід села Малі Підліски з примиканням до автомобільної дороги М-06 Київ-Чоп на 518 кілометрі).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.