Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

лічильники газу

volynnews.com

П'ятниця, 17 квітня 2015, 11:02

Львівгаз працюватиме у збиток

лічильники газу

Затверджені тарифи для ПАТ «Львівгаз» покривають лише 70% витрат підприємства

Про це повідомила прес-служба ПАТ «Львівгаз».

З 1 квітня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг збільшила для ПАТ «Львівгаз» на 98% тариф на транспортування природного газу та на 110% тариф на постачання природного газу.

Їх розмір покриває лише 70% від фактичних витрат підприємства, без фінансування залишаються встановлення безкоштовних лічильників та реконструкція газотранспортної мережі регіону.

 «На жаль, рівень надходжень від тарифів не відповідає рівню витрат. При цьому не варто плутати величину самої ціни на газ та величину тарифів – їх розмір державою встановлюється окремо. Наприклад, вартість самого газу зросла у 6 разів, тоді як тарифи збільшилися лише у 2 рази» - розповів голова правління ПАТ «Львівгаз» Володимир Зленко.

За його сорвами, щоб здійснити модернізацію газотранспортної мережі регіону необхідно збільшити фінансування на 9 млн. грн., або 24%. Через брак цих коштів у 2015 році підприємство змушене зменшувати кількість газових мереж та споруд на них, які будуть підлягати заміні чи реконструкції. Також в нових тарифах закладене недостатнє фінансування для встановлення споживачам безкоштовних лічильників газу. У 2015 році приладами обліку мають бути забезпечені понад 12 тис. споживачів на що необхідно приблизно 22 млн. грн. Натомість у нових тарифах затверджене фінансування на поточний рік лише в межах 17 млн. грн.

Внаслідок цього товариство зменшило рівень оплати праці. Станом на 2014 рік розмір середньомісячної зарплатні штатних працівників на ПАТ «Львівгаз» становить 3 120 грн, що на 31,2% менше ніж середня зарплата по галузі.

Трифи на постачання і транспортування природного газу є виручкою підприємства, яка скеровується на виробничу діяльність, заробітну платню та інвестиції. Зокрема, 91% коштів йдуть на оплату природного газу, електроенергії за комерційними цінами, на фінансування роботи аварійно-диспетчерських служб, служб проведення ПТО, роботи з обліку газу та ін. Ще частина тарифної виручки – 9% направляється на інвестиції – реконструкцію та модернізацію газових мереж, безкоштовне встановлення лічильників. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.