Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львів-Краковець

032online.com

Понеділок, 20 квітня 2015, 11:29

Платну трасу Львів-Краковець збудують за 5 років

Львів-Краковець

На будівництво першої в Україні платної автомобільної дороги Львів-Краковець займе від 4 до 5 років.

Про це повідомляє Forbes.ua.

«Орієнтовно, від чотирьох до п'яти років буде термін будівництва такої дороги, оскільки це найвищий рівень категорійності дороги, це буде, як прийнято називати, автобан, тобто швидкісна дорога, яка буде обходити населені пункти», − повідомила керівник підрозділу міжнародного співробітництва та інвестицій Державного агентства автомобільних доріг України («Укравтодор») Терезія Бабич.

Щодо вартості будівельних робіт, то, за словами Терезії Бабич, це предмет торгу, хоча на буде потрачено не менше сотні мільйонів доларів, оскільки йдеться про абсолютно нове будівництво дороги.

У свою чергу міністр інфраструктури Андрій Пивоварський повідомив, що у фінансуванні даного пілотного проекту зацікавлені міжнародні фінансові організації.

«Я думаю, що коли буде завершено конкурс, потрібно буде в дуже стислі терміни починати будівництво. Ми проговорили з ЄІБ, зі Світовим банком, з ЄБРР, вони готові «відкрити кишеню», їм цікаво профінансувати цей проект», − сказав Андрій Пивоварський.

Проект вважається самоокупним, проте буде отримувати допомогу з бюджету. Закон про концесію передбачає три джерела повернення інвестицій: плата за проїзд, плата за експлуатаційну готовність дороги і будь-які види субсидій та компенсацій.

«Оскільки плата за проїзд буде йти в бюджет, і концесіонер її не побачить, ми йому будемо платити плату за експлуатаційну готовність. Концесіонер застрахований в будь-якому випадку, навіть якщо плата за проїзд буде недостатньою», − сказала Терезія Бабич.

Нагадаємо, за підрахунками Мінінфраструктури у будівництво дороги Львів-Краковець необхідно інвестувати близько 13 млрд грн.

За попередніми підрахунками, вартість проїзду першою платною дорогою Львів-Краковець може становити 74 грн для легкових авто та 258 грн для вантажівок.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.