Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

Понеділок, 20 квітня 2015, 15:21

Порошенко за посилення співпраці між Україною і США

Петро Порошенко

Сьогодні на Львівщині стартували спільні українсько-американські навчання «Фіарлес Гардіан–2015».

Про це повідомила прес-служба Президента України.

Глава держави Петро Порошенко відзначив, що спільні навчання подібного змісту та масштабу проводяться в Україні вперше та назвав їх новим етапом у співпраці України та США.

«Обставини, за яких вони відбуваються, унікальні. На східному кордоні України відбувається повномасштабна агресія з боку іноземної держави, яка розв’язала проти України багатопланову різнорівневу гібридну війну», – заявив Петро Порошенко.

За словами Президента, зараз нового змісту набуває стратегічне партнерство між Україною та Сполученими Штатами Америки, і це виявляється в різних формах і на різних рівнях – від президентів і верховних головнокомандувачів до солдатів.

«Це перший українсько-американський захід такого рівня, і він свідчить про перехід двостороннього військового співробітництва у якісно новий практичний вимір», – додав Петро Порошенко.

Як заявив Порошенко,  українська армія зразка березня 2014 року і 2015 року – «це зовсім різні історії».

Також під час свого візиту, Глава держави за мужність і високий професіоналізм у захисті державного суверенітету України вручив державні нагороди солдату Руслану Бондаренку, полковнику Степану Логушу, підполковнику Олексію Мельнику, сержанту Роману Петровському та лейтенанту Олегу Віхтюку.

Крім того, військові, які були поранені або відзначилися під час АТО, отримали від Порошенка ордери на житло та ключі від нових квартир.

Нагадаємо, Порошенко сьогодні приїхав на Львівщину для того, щоб офіційно відкрити навчання «Фіарлес Гардіан–2015», які проходять у селі Старичі Яворівського району області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.