Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

мобілізація

news.liga.net

Вівторок, 21 квітня 2015, 13:17

Верховна рада надала відстрочку від мобілізації деяким військовозобов'язаним

мобілізація

Військовозобов'язані, які опікуються дитиною-інвалідом, отримають відстрочку під час мобілізації.

Сьогодні, 21 квітня, на засіданні Верховної ради, депутати прийняли законопроект №2011 «Про внесення змін до статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (щодо посилення захисту прав дітей-інвалідів)».

Це рішення підтримали 282 народних депутати.

Закон передбачає надання військовозобов'язаним, на утриманні яких перебуває дитина-інвалід підгрупи А віком до 18 років, відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації.

Як йдеться у пояснювальній записці, мета прийняття цього законопроекту полягає у необхідності посилення захисту прав дітей-інвалідів підгрупи А, батьки яких підпадають під дію закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» шляхом внесення змін до низки статей зазначених законів.

«Законом не охоплена категорія дітей-інвалідів віком до 18 років, які потребують особливого догляду з боку батьків, особливо ті, які мають високу міру  втрати  здоров'я  та з надзвичайну залежність від постійного стороннього догляду (діти-інваліди підгрупи А). За даними Міністерства соціальної політики в Україні налічується 17650 дітей-інвалідів підгрупи А», - йдеться у пояснювальній записці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.