Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Дитячий малюнок Андрея графа Шептицького

Демушко Діана

Вівторок, 21 квітня 2015, 15:21

759-річчя Львова відзначать як День міста Шептицького

Дитячий малюнок Андрея графа Шептицького

759 річницю Львова відзначатимуть як День міста Андрея графа Шептицького в честь 150 річниці митрополита.

Про це сьогодні, 21 квітня, стало відомо на прес-конференції присвяченій святкуванню 759-річчя Львова.

Управління культури Львівсьої Міської Ради зазначило, що з огляду на ситуацію у країні святкування буде не гучним, але наповнене концептуальними акціями.

«Єдиний чинник, що може збалансувати свято і війну, радість і трагедію, кризу і надію  є ювілей Дня народження графа Андрея Шептицького», – заявила Ірина Магдиш, начальник управління культури ЛМР.

Святкування Дня міста Шептицього буде зосереджено у Парку культури та відпочинку ім. Б.Хмельницького.

З 3 травня відкриється телефонна лінія присвячена митрополиту Шептицькому. Всі бажаучі зможуть зателефонувати за номром 2709 та почути цитати графа Андрея на різні теми. На думку Ірини Магдиш, така інформація має просвітницький характер. Роботою з цитатами митрополита займалися бібліотекарки львівських шкіл.

Серед розважальних заходів: квест «Родина Шептицького», дитяча театральна  вистава від вихованців Міського палацу культури ім. Гната Хоткевича, концертний проект «Відчинилося життя» та ярмарка.

У Франківському районі відбудеться відкриття «Площі 12 вальсів», а в Рясному пройде виступ духового оркестру «Сурми Галичини».

Нагадаємо, що у Львові встановлять пам’ятник Андрею Шептицькому на площі святого Юра.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.