Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Томаш Камінський

hej.mielec.pl

Вівторок, 21 квітня 2015, 17:54

Депутат польського сейму: децентралізація не є федералізацією

Томаш Камінський

Депутат Сейму Польщі Томаш Камінській вважає, що побоювання українців стосовно послаблення дежравної влади внаслідок децентралізації є безпідставними.

"Я хотів би розвіяти можливі побоювання стосовно децентралізації влади. Децентралізація  не є федералізацією",  заявив сьогодні Томаш Камінській на конференції  у Львові. 

Камінський розповів, що в Польщі, яка пройшла через реформу децентралізації ще накприкінці 90-х рр. ХХ століття, сьогодні продовжує діяти один парламент, одна конституцію, одне системне право, яке є обов'язковим для всіх гмін (гміна найменша адміністративна одиниця в Польщі – прим. авт.) і багато інших державних інституцій, які є центральними.

"Звичайно, центральний рівень держави ділиться повноваженнями з нижчими рівнями управління, але нагляд залишається у центрального влади", зазначив депутат сейму Польщі.

Томаш Камінській розповів, що реформи у Польщі почалися 1989 році так само, як і в Україні.

Поляки намагалися перейняти досвід щодо функціонування самоврядування у Європи та користувалися цими знаннями. 

Сьогодні у Львові відбулась конфереція "Регіональна реформа в Україні: плюси та мінуси для Львівщини" за участю польських експертів. Вони поділилися досвідом впровадження самоврядування у своїй країні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.