Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Юрій Македон

Вівторок, 21 квітня 2015, 17:15

Створено сайт, який допоможе провести люстрацію судової гілки влади

Юрій Македон

Народеп України з фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Македон розповів журналістам в кулуарах парламенту про новий сайт, який допомагатиме проводити люстрацію.

Про це повідомляє прес-служба Блоку Петра Порошенка.

«Ще одним кроком до очищення влади стало створення сайту про люстрацію суддів. Якщо ми будемо надіятись, що судді самі себе люструють чи реформують, то  нічого з цього не вийде. Народні депутати, які несуть законодавчу функцію,  повинні  долучатися до всіх інших суспільних процесів. Для цього підкомітетом ВР з питань судоустрою та статусу суддів  створено сайт, який допоможе кожній людині написати інформацію про те, чому він не згідний з рішенням суду і чому суддя під час прийняття рішення порушує закон», – сказав депутат.

Юрій Македон, як голова підкомітету, наголосив на тому, що сайт про люстрацію суддів є виконанням нового закону про справедливий суд.

«Якщо людина бачить, що суддя їздить на дорогій машині, його дружина носить норкову шубу, а це не вказано в декларації, і суддя не може підтвердити джерело доходів, то це стане підставою для проведення дисциплінарної перевірки, підставою для притягнення судді до відповідальності. Діюча система, щодо звернення у Вищу кваліфікаційну комісію суддів, є неефективною, і викликає в людей образу. Сайт же дозволяє зробити все публічним. Таким чином,  кожен суддя знатиме, що його рішення чи будь-яка його дія знаходиться під публічним контролем. Він буде зобов’язаний діяти за законом», – наголосив нардеп.

Македон також розповів, що вже є результати такої люстрації, оскільки інформацію про сайт було поширено серед депутатів-мажоритарників і до них звернулося багато людей.

«Результатом цих звернень стала інформація щодо 40 суддів, які подавались у ВРУ на призначення. Сподіваюся, що Парламент визначиться шляхом голосування і позбавить цих суддів мантії. Крім того,  на сайті можна отримати інформацію і по інших суддях, де більшість повідомлень щодо їх діяльності стосується майданівських справ. В майбутньому будуть інші справи. Існування такого публічного контролю допоможе загнати суддів в правове поле, не вчиняти неправосудних рішень, судити тільки за  законом», – додав депутат.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.