Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Сесія ЛМР

Четвер, 23 квітня 2015, 12:37

Львівські депутати пропонують святкувати День Європи 9 травня

Сесія ЛМР

Депутатська група "Львів Європейський" надіслала звернення до Порошенка з проханням відзначати День Європи 9 травня.

Про це сьогодні, 23 квітня, на сесії Львівської міськради повідомив Тарас Семущак з депутатської групи "Львів Європейський".

Депутатська група "Львів Європейський" у міській раді, звернулася з проханням усунути розбіжності у термінах святкування дня Європи та відзначати це свято 9 травня.

Наразі Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи.

«Оскільки День Європи, 9 травня, збігався з Днем Перемоги, в Україні урочисті заходи проводять щорічно у третю суботу травня згідно з указом президента від 2003 року. В Україні День Перемоги 9 травня 1945 року не приніс перемогу над насиллям, а лише замінив один деспотичний режим в інший. Для нових членів Євросоюзу усе так само, тому вони 9 травня святкують лише День Європи. День Європи – це символ нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що грунтується на спільних цінностях: свободи, демократії, поваги до прав людини», - повідомив Тарас Семущак.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.