Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львіввугілля

lvug.com.ua

П'ятниця, 24 квітня 2015, 18:07

Львівські гірники – за звільнення Демчишина

Львіввугілля

У Львові шахтарі висунули свої вимоги, серед яких мораторій на закриття шахт та звільнення міністра Володимира Демчишина

Про це вони повідомили сьогодні, 24 квітня, на прес-конференції.

"З приходом нової влади та з прийняттям нового бюджету на розвиток вугільної промисловості коштів не було виділено, не було виявлено державної підтримки, окрім того, ще й прийнято програму яка веде до закриття шахт", – розповів голова міської організації НПГУ Нововолинська Сергій Демченко.

За його словами, така політика призведе до того, що сотні гірників залишаться без роботи, а їх сім`ї – постраждають.

"Для Червогнограда та Волинської області вугільні підприємства є містоутворюючими. При їхньому закритті постраждає місто. Тому гірники зібрались на третій з`їзд та вимагають у влади державної підтримки вугільній галузі, запровадження мараторію на закриття шахт, а також своєчасної виплати зарплат", – зазначив Сергій Демченко

Також, голова міської організації разом з шахтарями вимагає зміщення з посади міністра профільного міністерства Володимир Демчишина.

"Ми приїхали для того, аби пояснити, що цю економічну проблему перевели в політичну площину, відтак дуже багато політологів звинувачують шахтарів у тому, що вони грають на руку Кремля. Я не розумію, якщо шахтарі проти того, аби закривали шахти та не знищували вугільну галузь України, яким чином вони грають на руку Кремля?" – заявив Сергій Демченко.

Нагадаємо, 22 квітня понад 1 тис. шахтарів зібралися на протест на вул. Банковій біля Адміністрації президента у Києві.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.