Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

непал

bbc.co.uk

Понеділок, 27 квітня 2015, 10:29

МЗС не має зв'язку з 83 українцями в Непалі

непал

Кількість українців, перебування яких встановлене в Непалі, зросла до 149, з яких 83 не вийшли на зв'язок.  

Про це повідомив повідомив речник МЗС України Євген Перебийніс.

Перебийніс запевнив, що МЗС і посольство України в Індії продовжують вживати заходів для визначення місцезнаходження громадян України.

"З цією метою в Непал відряджено консула України в Індії, який має в координації з місцевими органами влади встановити місцезнаходження громадян України та організувати їх евакуацію. Крім цього, нині ми тісно працюємо з усіма країнами, які також евакуюють своїх громадян, для координації взаємодії в цьому напрямку", - сказав він.

Про це повідомляє ІА Інтерфакс. 

Кількість жертв землетрусів у Непалі за суботу і неділю зросла до 3200 людей. Про це повідомляє влада країни.

Водночас кількість поранених сягає 6,5 тисяч. 

Влада звітує, що лікарні країни переповнені, ліків не вистачає.

Представники ООН стурбовані тим, що в людей немає прихистку, багато поранених проводять по кілька годин просто неба, що може ще гірше ускладнити стан їхнього здоров’я.

Погіршення санітарних умов загрожує поширенням інфекційних хвороб. Рятувальникам досі складно дістатися в гірські місцевості до тих, хто може залишатися там під завалами, - зазначає радіо "Свообода". 

В суботу і неділю в Непалі сталось два потужні землетруси.

Кількість жертв постійно зростає, бо, як припускає влада, чимало людей досі залишаються під завалами.

Крім численних людських жертв, суттєво потерпіла інфраструктура Непалу, головним чином регіон Катманду, зруйновано кількастолітні історичні будівлі.

Землетрус уже назвали найбільшим в Південній Азії за понад 80 років, оскільки він зачепив не лише Непал, підземні поштовхи відчуватися в Індії, Бангладеш, в Пакистані, окремих регіонах Китаю, Тибеті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.