Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

gromada.lviv.ua

Середа, 29 квітня 2015, 10:13

Львівські депутати вимагають виплатити пенсії жертвам політичних репресій

Львівська облрада

Депутати облради звернулися до Верховної Ради щодо пенсійних виплат громадянам, які необґрунтовано зазнали політичних репресій.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Вчора, 28 квітня, на сесії обласної ради це звернення підтримали 63 обласних обранці.

У своєму зверненні депутати зазначають, що Закон України "Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні" передбачає забезпечити компенсацію матеріальної і моральної шкоди, заподіяної незаконними репресіями, реабілітованим та їх сім'ям.

Станом на 1 січня 2015 року на обліку в органах Пенсійного фонду Львівської області перебуває 1616 осіб з числа реабілітованих, які з політичних мотивів були необґрунтовано засуджені та 8534 особи з числа реабілітованих, яких було примусово переселено.

Закон України "Про пенсійне забезпечення" передбачає підвищення пенсій громадянам, які необґрунтовано зазнали політичних репресій та згодом були реабілітовані, призначені пенсії – на 50 процентів, а членам їх сімей, яких було примусово переселено, – на 25 процентів мінімальної пенсії за віком.

Однак, постановою уряду "Про підвищення рівня пенсійного забезпечення громадян" передбачено цій категорії громадян підвищення в розмірі 54,4 гривні, а членам їх сімей, яких було примусово переселено, – 43,52 гривні.

За словами львівських депутатів, Закон України "Про пенсійне забезпечення" має вищу юридичну силу, аніж постанова уряду.

Львівська обласна рада звернулася до Верховної Ради України із проханням забезпечити виконання рішень судів, а до Кабінету Міністрів України – скасувати постанову, яка обмежує соціальний захист реабілітованих громадян та членів їх сімей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.