Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

мобілізація

news.liga.net

Середа, 29 квітня 2015, 10:56

5 хвиля мобілізації триває уже 19 днів

мобілізація

10 квітня в Україні розпочалася п’ята хвиля часткової мобілізації.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

5 хвиля мобілізації розпочалася 10 квітня, ще до закінчення четвертої хвилі.

За інформацією прес-служби Генерального штабу Збройних Сил України рішення було прийнято з метою створення умов для якісної підготовки призваного особового складу та проведення своєчасного звільнення військовослужбовців, що були призвані за мобілізацією у 2014 році.

«Це дало змогу провести якісне оповіщення, медичне обстеження, професійно – психологічний відбір особового складу та якісне комплектування команд відповідними фахівцями», - повідомили у прес-службі.

Перших мобілізованих було направлено до навчальних підрозділів 22 квітня. Кількість громадян, які підлягають мобілізації, визначається Генеральним штабом Збройних Сил України виходячи із обсягів необхідних для заміни особового складу якій відслужив встановлений термін служби та необхідності укомплектування військових організаційних структур які переводяться на штати воєнного часу.

Генеральний штаб Збройних Сил України не надав цій інформації широкого розголосу з перших днів початку п’ятої хвилі мобілізації та не називає точну чисельність тих, хто буде мобілізований, як повідомляють у прес-службі, з причин, обумовлених інтересами державної безпеки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.