Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

бланк для оформлення субсидій

oda.gov.ua

Четвер, 30 квітня 2015, 10:04

Оформити субсидії можна до червня

бланк для оформлення субсидій

Львів’яни можуть звернутися із заявою про призначення субсидії до кінця червня.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У квітні було подано понад 11 тисяч заяв про призначення субсидії у відділи соцзахисту, з них майже 7,5 тис. – з питання призначення субсидії за новими спрощеними умовами.

Кількість звернень за субсидіями у квітні майже у 3,5 рази більша, ніж у попередньому місяці.

Нагадаємо, що з травня місяця умови надання субсидій значно спрощені, а саме: подача лише двох документів – заяви та декларації; скорочена форма заяви та декларації (лише одна сторінка кожна); термін дії субсидії – 12 місяців; автоматичне подовження нарахування субсидій на наступний термін.

У разі затвердження нових тарифів і цін на житлово-комунальні послуги, субсидії призначаються протягом трьох місяців з часу підвищення розміру платежів.

«Ті сім’ї, які отримали субсидію включно по березень, можуть звернутися у квітні чи у травні. Якщо звернуться у квітні, їм розглядатимуть питання надання субсидій з квітня; звернуться у травні, а бажатимуть отримати субсидію з квітня, то порядок нам дає право призначити субсидію з квітня, оскільки з квітня були підвищені тарифи. З моменту підвищення цін і тарифів мешканці можуть звернутися впродовж 3 місяців, і за їхнім бажанням розглядатимуть питання призначення субсидій з квітня чи травня», - зазначає начальник відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту Львівської міської ради Леся Дронь.

Якщо громадяни, зареєстровані у житловому приміщенні (будинку), з незалежних від них причин (відрядження, хвороба тощо), що підтверджується відповідними документами, не змогли своєчасно звернутися за призначенням субсидій, в окремих випадках субсидії можуть призначатися з дня виникнення права, але не більше, ніж за три місяці до звернення за призначенням субсидії.

Таким чином, мешканці мають змогу звернутися із заявою про призначення субсидії навіть до кінця червня, щоб отримати її з квітня (з місяця підвищення тарифів на ЖКП) чи з травня. При цьому враховуватиметься право на призначення житлової субсидії для кожної сім’ї у кожному конкретному місяці (квітні, травні), з якого призначатиметься субсидія.

Сім’ям, які отримували житлову субсидію протягом опалювального періоду 2014/2015 року, субсидія на наступний період призначається на підставі раніше поданих документів.

Сім’ям, у яких не закінчився термін призначення субсидії, з підвищенням тарифів буде автоматично (без звернень громадян) проведено перерахунок розміру чинної субсидії в межах терміну її призначення. 

Для зручності мешканців правильно заповнені заяву про призначення житлової субсидії та декларацію до відділів соціального захисту можна надіслати поштою.

Нагадаємо, Міненерговугілля спільно з регіональними енергопостачальними компаніями забезпечило виготовлення та доставку  бланків на субсидії  разом з інформаційними матеріалами до споживачів, а НКРЕКП включив в тариф на послуги електропостачання компенсації регіональним енергопостачальним компаніям вартості виготовлення бланків та тексту інструкції.

Проте у міській раді не знають, чому вартість бланку на субсидію закладено у новий тариф послуги електропостачання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.