Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

газ

firtka.if.ua

Четвер, 30 квітня 2015, 10:36

Споживання газу без лічильників зменшили наполовину

газ

Вчора уряд ухвалив рішення вдвічі зменшити нормативи споживання газу для споживачів без газових лічильників.

Про це повідомляє «Українська правда».

"Уряд проголосував за зменшення нормативів споживання газу без лічильників", - заявив голова НКРЕКП Дмитро Вовк.

За його словами, це дасть змогу населенню платити за газ удвічі менше, при цьому ціна за спожитий газ не зміниться. Окрім цього, 93% споживачів користуються газовими лічильниками. Також зменшення норм споживання стимулюватиме газові підприємства встановлювати споживачам газові лічильники.

Як уточнив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, для споживачів, які користуються газовими плитами і мають централізоване гаряче водопостачання, норматив буде знижено із 6 до 3 кубометрів газу на місяць на одну особу, для споживачів, які використовують газову плиту і не мають централізованого опалення, норматив буде знижено з 9 до 4,5 куб. м.

Для домогосподарств, які використовують газові плити, водонагрівачі, норматив знизиться з 18 до 9 куб. м газу на місяць на одну людину.

Нагадаємо, Нацкомісія, яка здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, підвищила більшість тарифів на комунальні послуги для населення з 1 квітня.

Так, тариф на електроенергію зріс у середньому на 19% і ще в 3,5 разу - до березня 2017 року, на тепло - на 72%, до 537,2 грн за Гкал. При цьому мінімальний тариф на газ для населення виріс у 3,3 разу - до 3 600 грн за тисячу кубометрів.

З 1 квітня 2015 року також зросли тарифи на електроенергію для населення.

А з 1 травня зростуть тарифи на воду. Вартість 1 куб.м води на централізоване водопостачання становитиме 4,21 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.