Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

лікарня

volynpost.com

Четвер, 30 квітня 2015, 11:57

На Львівщині з’явиться ще один центр з гемодіалізу

лікарня

У цьому році у Новояворівську відкриють центр для послуг з гемодіалізу.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Філії центру вже працюють у Червонограді, де обслуговується 31 пацієнт, і Дрогобичі  – 45 пацієнтів.

«Головне завдання органів влади – забезпечити лікуванням максимальну кількість пацієнтів, які потребують процедури замісної терапії. Обладнання і розхідний матеріал для гемодіалізу є імпортними, тому важливо забезпечити якомога нижчу ціну і створити конкурентне середовище  для структур, які надають відповідні послуги», - зазначив заступник голови Львівської ОДА Юрій Підлісний.

За його словами, сама процедура є доволі тривалою і її роблять тричі на тиждень. Це часто ускладнює діставання хворих до Львова. Тому такі центри  у віддалених районах області є вкрай важливі. 

Директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Богдан Чечотка додав, що у нових центрах з надання послуг гемодіалізу планують поставити машини відкритого типу.

«Ми хочемо створити конкурентне середовище, щоби стримувати монополізацію, і водночас не шкодити якості надання медичної допомоги», - пояснив Богдан Чечотка.

Наразі на обліку у відділенні хронічного гемодіалізу ЛОКЛ перебуває 231 пацієнт, який отримує програмний гемодіаліз, 47 – перитонеальний діаліз та 102 – із трансплантованою ниркою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.