Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

укрпошта

zn.ua

Четвер, 30 квітня 2015, 12:32

З травня відправка листів подорожчає

укрпошта

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації з 1 травня вводить в дію нові тарифи на універсальні послуги поштового зв’язку.

Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Зміни торкнуться вартості пересилання непріоритетної письмової кореспонденції та посилок без оголошеної цінності масою до 10 кг в межах України.

У середньому тарифи на пересилання простої та рекомендованої письмової кореспонденції без оголошеної цінності зростуть на 19,5%. Діючі тарифи національного оператора поштового зв’язку на пересилання письмової кореспонденції в межах України не змінювалися з 2012 року, на посилки без оголошеної цінності – з 2013 р. 

За новими тарифами вартість листа масою до 20 г становитиме 2,40 грн без ПДВ. Відправити посилку масою 1 кг без оголошеної цінності в межах України коштуватиме тепер 9,60 грн без ПДВ.

«Підвищення тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку для більшості українців не буде особливо відчутним. Загалом відправити листа коштуватиме всього на 40 коп. більше. Наші листоноші та оператори виконують дуже важливу функцію, але їх середньомісячна заробітна плата є досить низькою. Тому зміна тарифів дасть можливість її дещо підвищити та забезпечити кращі умови праці», - зазначив в.о. генерального директора Укрпошти Ігор Ткачук.

За його словами встановлення нових тарифів дасть змогу забезпечити стабільну роботу національного оператора поштового зв’язку та зберегти доступ населення до поштових послуг в сільській місцевості.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.