Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

тренажерний зал

Вівторок, 5 травня 2015, 12:37

На Львівщині відкрили реабілітаційний центр

тренажерний зал

1 травня у Дрогобицькому районі відбулося відкриття реабілітаційного центру «Модричі».  

1 травня, у Дрогобицькому районі, на базі відпочинково-оздоровчого комплексу «Вернигора» створили реабілітаційний центр «Модричі», який знаходиться неподалік Трускавця.

Центр створений для людей з обмедженими фізичними можливостями, в ньому надаватимуться реабілітаційні та санітарно-курортні послуги, включаючи навчання соціально-побутовим навичам, рекреацію та спорт з метою покращення життя та інтеграції у суспільство.

На відкриття реабілітаційного центру прибули голова Львівської ОДА Олег Синютка та голова Львівської обласної ради Петро Колодій.

«Сюди в першу чергу треба відвозити людей, які потребують повної реабілітації. Ми будемо намагатися, щоб кожна людина, яка виходить з госпіталю, потрапляла саме у цей реабілітаційний центр», – зазаначив Олег Синютка.

Реабілітаційний центр «Модричі» включає 24 адаптованих номери для людей з ураженнями важкої категорії та 70 номерів для людей з легкими ураженнями. Загалом реабілітаційний центр може прийняти 100 пацієнтів.

Наразі у реабілітаціному центрі знаходяться хлопці з важкими ураженнями центральної нервової системи, які отримали травми в результаті вогнепальних пораненень під час АТО.

«Ми намагаємося не просто створити умови для реабілітації, а унезалежнити пацієнта від неї. Щоб слово «пацієнт» надалі не звучало у їх житті, а наші пацієнти стали активними членами суспільства, які підхоплять те життя, що було до АТО», – тренер-реабілітолог Мар’яна Гординська.

Команда з 12 реабілітологів працюватиме з пацієнтами під час фізичних навантажень (4 години) та супроводжуватиме їх впродовж доби. Слід зазначити, що в Україні не існує навчальних закладів, які готують реабілітологів.

«Співпраця з бійцями АТО зародилась у нас ще з серпня минулого року. В нас існує багато програм, орієнтованих на батальйон «Львів». Нам важко було знайти команду реабілітологів, але ми їх знайшли. Разом з іноземними консультантами ми розпланували правильну реконструкцію цього закладу. Головний реабілітолог центру «Модричі» знаходиться в Голандії на стажуванні. Всі наші реабілітологи мають іноземні сертифікати реабілітологів», – власник реабілітаційного центру «Модричі» Ростислав Мельник.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.