Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

http://ukranews.com

Вівторок, 26 червня 2012, 11:13

У Польщі закрили радіопрограму, у якій образили українок

Ранкова радіопрограма «Poranny WF» на Варшавському радіо «Eska Rock», в ефірі якої ведучі образили українських робітниць, припинила своє існування. Про це повідомляє «Польське радіо».

 

Рішення про закриття програми прийняло в понеділок, 25 червня, правління цієї приватної радіостанції.

«Правління радіостанції висловлює співчуття із приводу ситуації, яка сталася під час ранкового ефіру 12 червня 2012 року. Перед всіма особами, які відчули себе ображеними виступом наших радіоведучих, ми щиро вибачаємося», - сказано в заяві радіостанції.

Нагадаємо, одне з відділень прокуратури Варшави зараз проводить розслідування в справі висловлювань у радіоефірі ведучих Міхала Фігурського й Куби Воєвудського.

Прокурори перевірять, чи не було виявлено зневаги до групи людей на національному тлі.

За подібне зневажливе поводження можна отримати до 3 років в'язниці. На оголошення висновків слідства прокуратура має 30 днів.

Як уже повідомлялося, Окружна прокуратура судового округу Прага у Варшаві вирішила почати розслідування в справі образливих висловлювань на адресу громадянок України, що пролунали в ефірі польської радіостанції «Eska Rock».

УЄФА відсторонило польського журналіста Міхала Фігурського, який у зневажливій формі висловилися щодо українок, від розважання публіки на Національному стадіоні у Варшаві під час півфінального матчу Євро-2012 між збірними Німеччини та Італії.

Двоє відомих у Польщі журналістів Куба Воєвудський і Міхал Фігурський після матчу Україна-Швеція в ефірі розважального радіо «Eska Rock» у зневажливій формі висловилися щодо українських жінок.

Джерело: Українські новини

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.