Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Гелена Пайонкевич

Четвер, 7 травня 2015, 14:25

Пайонкевич обламає самодіяльність львівських перевізників

Гелена Пайонкевич

Начальник юридичного управління Львівської міськради Гелена Пайонкевич заявила, що ніхто не дозволить перевізникам самостійно встановлювати тарифи на проїзд у міському транспорті.

Про це вона повідомила сьогодні, 7 травня під час брифінгу у Львові.

Зокрема, Пайонкевич зазначила, що у законі "Про місцеве самоврядування" передбачено надання повноважень виконавчим органам місцевого самоврядування затверджувати тарифи на перевезення міським пасажирським транспортом і цього закону ніхто не скасовував.

"Станом на цю годину я про це нічого не знаю. Уже понад місяць обговорюється питання встановлення нового тарифу у маршрутках Львова. Як розвиватимуться події далі, я не готова відповісти. Але перевізники не мають жодних підстав для самовільного підняття тарифу. Ми три дні вивчали законодавство і не дозволимо їм самовільно підвищувати вартість проїзду", – зазначила начальник юридичного управління Львівської міськради.

Також, Пайонкевич пояснила, що питання державного регулювання тарифів на перевезення передбачено рядом законів: "Про ціни і ціноутворення", "Про автомобільний транспорт", "Про транспорт", "Про електричний транспорт". У кожному з них є стаття, яка передбачає, що встановлення тарифів має бути врегульовано на рівні держави.

Гелена Пайонкевич надала розгорнуте поясненя щодо режимів руху, зазначивши, що всі наші перевізники працюють у режимі "маршрутного таксі".

Цей режим передбачає зупинку на вимогу пасажирів з відповідними обмеженнями, встановленими в угодах між перевізником і замовником послуг.

Гелена Пайонкевич переконана, що підстав для того, аби перевізники "потирали собі руки" і тішилися немає.

"Є методика встановлення тарифів на перевезення затверджена наказом Міністерства транспорту у 2009 році, яка врегульовує порядок обрахунку тарифу, виходячи з його складових (вартості бензину, оплати праці, пасажиропотоку тощо), і вона надалі використовується у Львові.

"По цій методиці замовник перевезення проводить розрахунок тарифу, оприлюднює відповідний проект рішення, проводить громадське обговорення. Також є інструкція, яка передбачає погодження процедури дотримання тарифу з АМКУ. Після цього міськвиконком приймає рішення і воно набирає чинності з моменту опублікування», – пояснила Гелена Пайонкевич.

Нагадаємо, тему про підвищення тарифів львівські перевізники підійняли ще в березні цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.