Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Гелена Пайонкевич

Четвер, 7 травня 2015, 15:38

Львівська міськрада звернеться до суду щодо заходів на 9 травня

Гелена Пайонкевич

Львівська міська рада хоче звернутись до суду щодо заборони масових заходів на 9 травня, цьому посприяли нещодавно отримані заявки про проведення заходів та закон про заборону комуністичної символіки.

Про це сьогодні, 7 травня, під час брифінгу у Львові повідомила начальник юридичного управління Львівської міськради Гелена Пайонкевич.

"Місто вже отримало заявки на проведення масових заходів 9 травня. Швидше за все, ми будемо звертатись до суду щодо заборони проведення у цей день масових заходів. Яке рішення буде прийнято остаточно – я не знаю. Але працівники юридичного управління вже за наявними матеріалами готуються до цього" – зазначила Гелена Пайонкевич

"Заявки подала "Ідея нації" і Комітет ветеранів Львівщини. Є також традиційні заходи, передбачені розпорядженням голови ОДА", – розповіла Гелена Пайонкевич, начальник юридичного управління Львівської міської ради.

Насамперед, Пайонкевич зазначила, що є Закон, прийнятий і проголосований Верховною Радою України, про заборону комуністичної символіки, символіки неіснуючої держави. Але він не підписаний Президентом і не набрав законної сили.

Нагадаємо, що ВО "Свобода" ще у квітні запропонувала у Львівській міськраді заборонити проведення заходів на 9 травня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.