Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

День пам`яті та примирення

П'ятниця, 8 травня 2015, 13:56

Львів'яни вшанували жертв ІІ Світової Війни покладанням квітів та хвилиною мовчання

День пам`яті та примирення

Сьогодні, 8 квітня, у День пам'яті та примирення львів`яни вшанували жертв ІІ Світової Війни покладанням квітів, молитвами та хвилиною мовчання.

Розпочались урочистості покладанням квітів до пам'ятника жертвам комуністичних злочинів, що знаходиться на площі ім. Шашкевича.

Зібралось більше сотні людей, кожен мав причіплений на грудях червоний мак – міжнародний символ жертв всіх військових та збройних конфліктів.

Після цього пішою ходою вирушили до Пам’ятного хреста на місці колишнього концентраційного табору «Шталаг – 328».

Тут, на львівській цитаделі був табір для військовополонених під час окупації міста фашистами.

Табір був створений німецькими військовим командуванням для радянських військовополонених, що існував в 1941-1944 роках у Львові (УРСР).

Тут було вбито життя близько 140 тисяч військовополонених.

Тут, під Пам'ятним хрестом всі присутні поклали квіти, запалили лампадки, прочитали молитву та вшанували жертв  ІІ Світової війни хвилиною мовчання.

Вшановували пам`ять разом з львів'янами губернатор Львівщини Олег Синютка, голова Львівської обласної ради Петро Колодій, прокурор Львівської області Роман Федик, начальник ГУ МВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія, та представники дипломатичних місій.

Нагадаємо, 24 березня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав указ про встановлення 8 травня Днем пам'яті та примирення. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.