Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

П'ятниця, 8 травня 2015, 15:30

Правий сектор чекає легалізації від Верховної Ради

Голова ради ГО «Правий сектор-Захід» Олена Живко доповіла про законопроект легалізації ДУК ПС.

Сьогодні, 8 травня, відбулася прес-конференція на тему: «Дискредитація добровольчого руху в Україні на прикладі ДУК «Правого сектора».

Участь в якій взяли начальник управління штабу ДУК «Правого сектора» Андрій Шараскін (позивний «Богема») та голова ради ГО «Правий сектор-Захід» Олена Живко.

«Влада перевіряє, наскільки у нас сильна громадська підтримка, наскільки швидко ми можемо зреагувати, чи насправді у нас є резервні батальйони, чи  можемо ми зібрати велику потугу. Зараз влада знає, що все уе в наших силах. Ми не включаємо режим негайної революції, тільки тому що ми є патріотами», – заявив Андрій Шараскін.

За словами Шараскіна, лише один добровольчий корпус залишається нелегалізованим, що є провокацією для його представників.

Начальник штабу вважає, що влада намагається налаштувати суспільну думку проти добровольчого батальйону, звинувачуючи його нелегітимності.

Олена Живко так доповіла про законопроект легалізації ДУК: «Пропонується зробити за аналогією з естонською моделлю державного громадського воєнізованого формування з урахуванням українських особливостей. Найменування – добровольчий український корпус. ДУК перебуватиме у сфері управління міноборони, корпус не входитиме до складу ЗСУ. ДУК має стати юридичною особою. Основні завдання та напрямки діяльності ДУК – це військово-патріотична підготовка добровольців, участь в обороні та боротьбі з тероризмом. Добровольцем може стати кожен громадянин України, досягнувший 18 років, юний доброволець – громадянин України з 14 років і почесний доброволець – особа, яка має провідні заслуги перед державою. Пропонується призначення командира, яке здійснюється на конкурсній основі». 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.