Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

бурі

alaska-in-pictures.com

П'ятниця, 8 травня 2015, 14:52

Австрійські екологи рятуватимуть ведмедів Львівщини від знущань

бурі

Австрійський фонд захисту тварин «Vier Pfoten International» готовий профінансувати будівництво нового притулку на Львівщині, аби вберегти тварин від знущань та вимирання.

Як повідомляє Press Центр, у розпліднику мисливських собак "Енейко", що у селі Брониця Дрогобицького району бурих ведмедів тримали у жахливих умовах і використовували для цькування собаками.

"Ми неодноразово зверталися до керівництва Державної екологічної інспекції Львівщини, прокуратури та правоохоронних органів із проханням провести перевірку станції розведення собак у Брониці. Втім, за три роки листування так і не отримали дозволу на перевірку розплідника "Енейко". Бо, згідно закону, на перевірки подібних закладів нині накладено мораторій.

Однак сьогодні у нас нарешті з'явилася можливість обійти цю заборону. Внаслідок того, що проти керівника "Енейко" порушене кримінальне провадження за підробку документів, ми можемо оминути мораторій і перевірити заклад, в якому, за нашою інформацією, перебуває близько чотирьох бурих ведмедів, внесених до Червоної книги України" –повідомляє координатор кампанії Національного екологічного центру України Наталія Вишневська.

Через скандал пов'язаний зі знущаннями над бурими ведмедями, у тварин з'явилися рятівники, які вже готові профінансувати будівництво нового притулку на Львівщині.

Про таку готовність, за словами директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації Олексія Балицького, заявив австрійський фонд захисту тварин «Vier Pfoten International».

У свою чергу, Львівська ОДА підтримала ініціативу створення такого притулку у області:

"З одного боку це дасть можливість гарантувати захист і реабілітацію бурих ведмедів, а з іншого – буде сприяти розвитку туристичної інфраструктури області та залученню інвестицій в економіку" - наголошує Олексій Балицький.

За попередньою інформацією, притулок буде розміщено у Яворівському районі Львівської області і вже може з’явитися до кінця цього року. На сайті фонду також розміщене звернення та пропозиція приєднуватися до їхньої діяльності заради порятунку бурих ведмедів в Україні. В тому числі тварин з вище названих розплідника та зоопарку на Львівщині.

Ситуація з використанням бурих ведмедів для цькування них елітними мисливськими собаками – не поодинокий випадок в Україні. Всього, за інформацією захисників тварин, у неволі перебуває близько 300 ведмедів, які занесені до Червоної Книги.

- Лише вдумайтеся, в Україні залишилося близько 600 бурих ведмедів, половина з яких живуть у неволі: по різних ресторанах, розплідниках і пересувних цирках, – підсумували захисники тварин у Львові.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.