Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

робо-Хакатон

facebook.com

П'ятниця, 8 травня 2015, 17:35

У Львові створили прототип роботизованої руки в рамках робо-Хакатона Cyber pills

робо-Хакатон

1-2 травня у Львові відбувся 24-годинний марафон робо-Хакатон Cyber pills,в рамках якого три українські команди розробили три прототипи руки собівартістю 300 доларів, здатних ворушити пальцями і реагувати на імпулс м'язів.

Про це повідомив співорганізатор Хакатона Андрій Линник.

У марафоні брали участь більше 20 представників трьох команд - aDDDitive і Ultimate Robotics з Києва, а також спільна команда Hackerspace Lviv та резидентів коворкінгу Betaplace зі Львова.

За словами співорганізатора, створення прототипу використовувалися креслення з відкритим кодом, деталі, надруковані на 3D-принтері, сенсорні датчики і спеціальне програмне забезпечення.

За його словами, планувався захід у форматі конкурсу, навіть передбачався невеликий призовий фонд в 1000 грн для команди, що перемогла. Але в підсумку хакатон втратив конкурентну складову, і призовий фонд витратили на вечірку. 

"Радикальних проривів не відбулося, для цього було надто мало часу, за час марафону хлопці вдосконалили програмний код, протестували і визначили оптимальний набір обладнання для прототипу руки, протестували датчик нервових імпульсів. По суті створили фінальний прототип протеза руки за кілька сотень баксів. Один із створених прототипів зміг навіть потримати стаканчик. Як показала практика, дуже корисно збирати представників різних напрямків і обговорювати створення прототипу в польових умовах", - розказав співорганізатор марафону Андрій Линник.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.