Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

захоронення воїнів УПА

oblrada.lviv.ua

Середа, 13 травня 2015, 13:18

Біля Сколе знайшли поховання УПА

захоронення воїнів УПА

На Львівщині поблизу Сколе віднайшли найбільше місце поховань вояків УПА

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Масові захоронення воїнів Української повстанської армії знайшли в урочищі Альтана поблизу Сколе.

«Дослідники відкрили вісім місць захоронень, яких виявили останки близько тридцяти вояків», - повідомив директор КП ЛОР «Доля», депутат Львівської обласної ради Святослав Шеремета.

Із супровідного матеріалу, який виявлено поруч із кістками, найцікавішими були: медальйон із зображенням Матері Божої, на якому український напис «Пресвята Богородице молися за нами», багато ґудзиків від одностроїв різних армій – німецької, радянської, та алюмінієвий тризуб, який воїни-повстанці носили на головних уборах.

За словами Святослава Шеремети, такі поховання останків у цій місцевості може бути й більше. Пошук і дослідження урочища Альтана продовжується.

«Однозначно, що ці хлопці – герої. І заслуговують на те, щоб бути перепохованими з військовими почестями, а від нас – отримати шану за подвиг і щиру молитву за упокій їхніх душ», – наголосив Святослав Шеремета.

Після ексгумації усі останки будуть урочисто захоронені на території Меморіалу полеглим українським борцям за свободу, який було відкрито за Програмою Львівської обласної ради із вшанування місць загибелі борців за незалежність України 14 жовтня 2012 року в урочищі Альтана.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.