Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пенсійне посвідчення

advocat-cons.info

Четвер, 14 травня 2015, 12:26

У 2016 році скасують спеціальні умови призначення пенсій

пенсійне посвідчення

З 1 січня 2016 року пенсії прокурорам, суддям та державним службовцям  нараховуватимуться за загальними принципами.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

Заступник голови правління Пенсійного фонду України Владислав Машкін повідомив, що в січні 2016 року планується скасування спеціальних умов призначення пенсій. Тобто всі державні службовці отримуватимуть пенсії на таких ж засадах, як і прості люди.

Зокрема, Машкін зазначив, що витрати, невластиві страховій пенсійній системі, будуть фінансуватися з державного бюджету. Це дасть змогу мінімізувати дефіцит Пенсійного фонду.

«З бюджету держави фінансуватиметься різниця між страховою і мінімальною пенсіями. Тоді як зараз ці кошти сплачуються з бюджету Пенсійного фонду. Це ж стосується і низки інших видатків, таких як виплати особам, які не мають права на пенсію, пенсії військовослужбовців, різноманітні державні допомоги, надбавки, доплати. Після впровадження реформи з коштів Пенсійного фонду людина отримуватиме лише те, що вона заробила завдяки своїм страховим внескам до солідарної системи. Решту сплачуватиме держбюджет», - заявив Владислав Машкін.

За його словами, з 1 січня 2017 року буде запроваджена обов’язкова накопичувальна складова пенсійного забезпечення українців.

«При цьому солідарна система збереже свою базову роль основи усієї пенсійної системи. Водночас людина отримає можливість заробити собі додаткову пенсію. Ці кошти будуть приватною власністю громадянина, зокрема, їх можна буде успадковувати», - пояснив Владислав Машкін.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.