Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

мікрофони

kyiv.ridna.ua

П'ятниця, 15 травня 2015, 09:12

Верховна Рада посилила безпеку журналістів

мікрофони

Нардепи прийняли закон про кримінальну відповідальность за погрози та насильство щодо журналістів.

Законопроект було прийнято вчора, 14 травня, на засіданні Верховної Ради.

Відтак законом передбачено встановлення додаткових гарантій безпеки професійної діяльності журналістів, зокрема посилення кримінальної відповідальності за вчинення злочинів проти журналістів.

За законопроект проголосували 240 народних депутатів.

Також закон доповнив Кримінальний кодекс відповідальністю за злочини: погроза або насильство щодо журналіста (стаття 345-1), умисне знищення або пошкодження майна журналіста (стаття 347-1), посягання на життя журналіста (стаття 348-1), захоплення журналіста як заручника (стаття 349-1).

Передбачено встановлення компенсаційних виплат у разі загибелі або поранення журналістів під час виконання ними професійних обов'язків.

"Прийняття відповідного закону забезпечить гарантування на законодавчому рівні безпеки законної професійної діяльності журналістів у відповідності до європейських стандартів у правовому регулюванні діяльності ЗМІ", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.