Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

http://avelex.ua

Вівторок, 26 червня 2012, 15:58

Близько тисячі адвокатів надаватимуть безкоштовну правову допомогу українцям

Із 1 січня 2013 року 953 адвоката, яких відібрали на конкурсній основі, надаватимуть населенню безплатну вторинну правову допомогу. Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції.

 

До 1 липня 2012 року у кожній області будуть сформовані та оприлюднені регіональні Реєстри адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі за контрактом або на тимчасовій основі на підставі договору.

Крім того, у вересні-жовтні поточного року буде проведено другий тур конкурсу, в результаті якого кількість безоплатних адвокатів, планується збільшити до 2-2,5 тис. осіб.

У 2013 році в Україні заплановано створення 43 міжрайонних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а у 2014 році – 24 центрів у містах республіканського та обласного значення.

На сьогодні при органах юстиції вже створено 734 громадські приймальні з надання безоплатної первинної правової допомоги, працівники органів юстиції беруть участь у роботі 894 громадських приймалень, створених при місцевих державних адміністраціях, центрах соціальних служб та 1814 консультативних пунктів, якими лише у І кварталі 2012 року здійснено 2080 виїздів для надання безоплатної первинної правової допомоги населенню віддалених районів сільської місцевості. Протягом І кварталу 2012 року безоплатну первинну правову допомогу в Україні отримало понад 44 тис. осіб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.