Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

http://ridna.ua

Вівторок, 26 червня 2012, 16:09

Оголошено переможців обласної премії ім. Героя України Степана Бандери

У Львівській облраді, сьогодні, 26 червня, було оголошено імена перших переможців Обласної премії імені Героя України Степана Бандери у трьох номінаціях.Про це повідомляє прес-служба Львівської облради.

 

За підсумками засідання журі з присудження премії першими переможцями стали:
Олег Баган – науковець, публіцист, громадський діяч, керівник ГО «Науково-ідеологічний центр ім. Дмитра Донцова», упорядник багатьох науково-публіцистичних видань, видавець, з міста Дрогобич – в номінації «Громадська діяльність»;
Олександр Панченко – громадський діяч, політик, видавець, правозахисник і краєзнавець з міста Лохвиця, що на Полтавщині – в номінації «Політична діяльність»;
Ярослав Гаврилюк – народний артист України, режисер, упорядник книги «Крути. Січень 1918 року», з м. Київ та Євген Перепічка – історик, громадський діяч, автор десятків дослідницьких праць, зокрема «Феномен Степана Бандери», публіцист зі Львова – в номінації «Науково-навчальна національна державотворча діяльність», розділивши премію порівну.

Нагадаємо, премію ім. Героя України Степана Бандери було затверджено рішенням Львівської обласної ради від 16.03.2012 р. № 423. Згідно з Положенням, премію обласної ради призначають у галузі національного державотворення.

Премією відзначають громадських і політичних діячів, державницькі та громадські інституції, науковців за вагомий внесок у розбудову національної української держави, доленосні громадсько-політичні рішення та науково-теоретичні напрацювання у царині державотворення.

Премію присуджують щорічно напередодні 1 січня – дня народження Степана Бандери (цьогоріч – з нагоди Акта відновлення Української держави 30 червня 1941 року з урочистим врученням 30 червня 2012 року).

Здобувачі премії не обмежені проживанням на території Львівської области.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.