Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

газове родовище

allaboutsavings.co.uk

Вівторок, 19 травня 2015, 09:10

На Львівщині відкрили нову газову свердловину

газове родовище

Вчора запустили видобуток природного газу з нової свердловини у Яворівському районі.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

18 травня відбулося відкриття 3-Східноберегівської свердловини покладів природного газу біля села Рогізно Яворівського району Львівської області.

Розвідувальну та газовидобувну діяльність у цій місцевості здійснює ТОВ «Горизонти» спільно з чеською компанією MND.

«Ми подали певні законодавчі ініціативи, щоб певний відсоток надходжень від видобутку газу і нафти залишалися в розпорядженні територіальних громад. Це дозволить підняти рівень життя місцевого населення і дасть змогу здійснювати нові геологічні дослідження», - повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Нагадаємо, наприкінці 2011 року ТОВ «Горизонти» було відкрито Берегівське газове родовище свердловиною 1-Східноберегівська та введено в експлуатацію в червні 2012 року. Згодом для потреб функціонування родовища збудована установка підготовки газу «Берегівська», яка підвищила існуючий добовий видобуток газу до 18 тис. м куб газу на добу.

За період діяльності спеціалістами геологічного відділу підприємства підраховані запаси газу у розмірі 299 млн.м куб та затверджені ДКЗ Украіни, отриманий спеціальний дозвіл на видобування газу терміном на 20 років.

У 2013-2014рр на родовищі пробурені свердловини 3- та 4-Східноберегівська, які збільшать видобуток до 45 тис. м куб на добу.

Наразі пробурено  4 свердловини та проводиться буріння 5, а також збудовано понад 12 км газопроводів.

Ще одне родовище природного газу у селі Облазниця Жидачівського району Львівської області було відкрите 15 квітня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.