Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

газ

ua.interfax.com.ua

Вівторок, 19 травня 2015, 10:08

Львів'яни отримали платіжки за газ за новою ціною - 7,188 грн/м.куб

газ

«Львівгаз» роз’яснив як здійснюється нарахування оплати за газ за новими тарифами.

Про це повідомила прес-служба ПАТ «Львівгаз».

З 1 квітня 2015 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг затвердила нові ціни на природний газ.

Вона постановила, що відтепер вартість природного газу буде єдиною для усіх споживачів і становитиме 7,188 грн/м.куб. Окрім того для споживачів, які використовують газ для опалення встановлено пільгову ціну 3,6 грн./м.куб. Однак, ця ціна діє лише  на обсяг до 200 м. куб/місяць і лише в період від 1 жовтня по 30 квітня.

У зв’язку з тим, що квітень став перехідним періодом в цьому місяці деким споживачам вартість природного газу була розрахована за трьома цінами:

- ціною, яка діяла до 1 квітня 2015 року,

- пільговою ціною 3,6 грн/м.куб. (застосовується на 200 м.куб.)

 - єдиною ціною 7,188 грн/м3. 

Якщо в березні споживачем були зафіксовані показники лічильника не в останні дні місяця, то здійснюючи нарахування, відповідно до наданих в квітні показників лічильника,  частина обсягів  (в залежності від дати фіксування показника в березні) розрахована по цінах, які діяли в березні  в залежності від цінової категорії споживача (1,089 грн., або 1,788 грн.). Виходячи з цього вартість метра кубічного природного газу, який відображений в квитанції є середнім показником між новими та старими цінами.

У зв’язку з тим, що у квітні теплопостачальні організації Львова проводили гідравлічні випробування в окремих споживачів було відсутнє центральне гаряче водопостачання. За цей період споживачам норма споживання природного газу для населення встановлюється в розмірі 9 куб. м на людину на місяць. Водночас, за цей період населення не здійснює плату за користування централізованим гарячим водопостачанням.

Підставою для перерахунку плати за гаряче водопостачання та газ є двосторонній акт між теплопостачальною та газопостчальною організаціями, в якому фіксується термін відсутності гарячого водопостачання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.