Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

www.lviv.svoboda.org.ua

Вівторок, 26 червня 2012, 16:39

Львівська облрада просить президента взяти під контроль питання збереження спадщини Бориса Возницького

Сьогодні, 26 червня, депутати Львівської облради ухвалили звернення до Президента України Віктора Януковича, Міністерства культури України щодо недопущення втрати культурних цінностей, збережених директором Львівської національної галереї мистецтв Борисом Возницьким.

Також депутати запропонували Міністерству культури України присвоїти Львівській національній галереї мистецтв ім'я Бориса Возницького.

У зверненні, серед іншого, йдеться про те, що громадськість Львівщини схвильована намірами Міністерства культури України передати в депозит римо-католицькому костелу Святого Лаврентія у Жовкві Львівської області чи для тимчасової експозиції поза межами Львівської національної галереї мистецтв полотна маляра Мартино Альтомонте "Битва під Віднем" і "Битва під Парканами".

Історична винятковість та стан картин, згідно з висновками фахівців-реставраторів, унеможливлюють їх переміщення з місця постійного зберігання. Реставратори наголошують на необхідності невідкладного монтування картин у спеціально підготовлених залах постійної експозиції Золочівського та Олеського замків, - йдеться у зверненні. 


Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.