Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

пам'ятник Андрею Шептицькому

Вівторок, 19 травня 2015, 18:58

УГКЦ засудила захланність Садового

пам'ятник Андрею Шептицькому

Львівський міськвиконком відкинув конкурсні проекти створення площі Святого Юра та впроваджуватиме власний.

Сьогодні, 19 травня, відбулася прес-конференція щодо встановлення пам'ятника Митрополиту Андрею Шептицькому у Львові.

Під час прес-конференції було зачитано лист-звернення Митрополита Львівського УГКЦ Ігора Возьняка звернувся з листом до міського голови Львова Андрій Садового та депутатів Львівської міської ради.

«Занепокоїла і спричинила здивування представлена 13 травня головним архітектором Львова п. Юліаном Чаплінським схема, яка не співпадає із планом, затвердженим виконавчим комітетом львівської міської ради. На цій схемі бачимо цілком інший варіант, який різниться від конкурсного проекту – замість європейської Площі видніється фактично транспортне кільце. У зв'язку із цим, ще раз звертаюсь до Вас, пане Посаднику та усіх зацікавлених, прошу дотримуватись затвердженого проекту авторства І. Кузьмака та М. Федика та продовжувати започатковану працю» йдеться у листі.

Також здивований позицією Львівської міської ради й член Національної Спілки Архітекторів України Юрій Горалевич, який вказав на те, що поетапна реконструкція площі Святого Юра відбувається з ухиленням від проектного рішення авторського колективу.

«Стало відомо, що починається робота з реконструкції площі Святого Юра, для подальшого встановлення пам’ятника Андрею Шептицькому, ці заяви було зроблено з посиланням на погодження вищими очільниками церкви міста та області. Згодом виявилося, що представлена схема проведення робіт на площі святого Юра нівелювала попередні розробки і напрацювання, який проводив колектив переможців відкритого конкурсу» – зазначив Юрій Горалевич.

13 травня в.о. головного архітектора Львова Юліан Чаплінський представив схему майбутнього вигляду площі Святого Юра, яка не відповідає ані раніше прийнятому рішенню виконкому, ані ухвалам Львівської міськради, які були покликані на організацію заходів із реалізації конкурсного проекту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.