Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

прес-конференція

Середа, 20 травня 2015, 12:12

Львів готується до Конгресу культури

прес-конференція

На початку вересня у Львові відбудеться ІІІ Конгрес культури Східного Партнерства.

Вчора, 19 травня, відбулася прес-конференція ІІІ Конгресу культури Східного Партнерства з нагоди початку конкурсного відбору мистецьких та презентаційних проектів.

Конгрес культури Східного Партнерства проходитиме у Львові з 4 по 6 травня.

«Загальна тема конгресу – це місія культури у часи кризи. Ми будемо говорити про кризу суспільства, яке охоплено різними страхами: перед майбутнім, новим та невідомим. Тому однією з допоміжних тем буде «страх культури» і «культура страху». Наступна криза, яка зрозуміла всьому суспільству, пов'язана з засиллям пропаганди. Де проходить ця межа між культурою та пропагандою? Де культура стає інструментом пропаганди? Тому ми обов'язково заглибимося в проблему пропаганди»,– розповіла начальник управління культури Львівської міськради Ірина Магдиш.

Крім дискусій та практикумів, ІІІ Конгрес культури у вересні презентує кілька десятків мистецьких проектів. Відтак, організатори оголосили про проведення двох конкурсів.

Перший адресований львівським митцям та передбачає дофінансування (до 30 тис. гривень) найцікавіших проектів/подій.

Інший конкурс має всеукраїнський масштаб і шукає вже готові проекти з різних міст країни, які найкраще представляють локальні культурні середовища. Переможцям оплятять перебування у Львові та забезпечать ресурсні послуги для презентації проектів.

Перший і другий конгреси Східного Партнерства відбулися у польському мвсті Люблін у 2011 та 2013 роках. Ідея конгресів полягала у продовженні багаторічного партнерства культури Польщі з краіїнами ії східного кордону.

За час існування Конгресу у ньому взяло участь близько двох тисяч делегатів з 10 країн.

Детальнішу інформації про анонсовані події та конкурси можна знайти на сторінці Конгресу: epccongress.lviv.ua 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.