Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська опера

kudarom.com.ua

Четвер, 21 травня 2015, 09:27

У Генштабі відповіли артистам Львівської опери

Львівська опера

Генштаб повідомив львівським артистам що повістка, яку вони отримали — це не мобілізація, але необхідно з'явитися у військкомат.

Про це повідомила прес-служба Генерального штабу Збройних сил України.

Артисти Львівського театру опери та балету імені Соломії Крушельницької на сторінці театру у Facebook оприлюднили звернення до української влади. У ньому вони обурюються великою кількістю повісток, які помилково називають «викликом для мобілізації».

Як зазначають у Генштабі, вручення повістки — це далеко не призов, а своєрідний виклик до військкомату для уточнення мобілізаційних даних або проходження медкомісії.

"Зауважимо, що заявити свої клопотання щодо відстрочки, побажань про місце проходження військової служби або про проходження альтернативної служби можна також по прибуттю до військкомату, зокрема й за повісткою. А митцям Львівської Опери можна лише порадити у майбутньому завчасно опікуватися мобілізаційними справами. Наприклад, подавати клопотання на бронювання посад до військкоматів та органів місцевої влади, які, до речі, є головними відповідальними за мобілізацію", - повідомляють в Генштабі.

Нагадаємо, артисти Львівського національного академічного оперного театру ім.Соломії Крушельницької публично висловили здивування, що в театр надійшло близько 35 мобілізаційних повісток і стверджують, що масова мобілізація призведе до зриву роботи театру. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.