Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

паспорт

public.od.ua

Четвер, 21 травня 2015, 09:56

Нові паспорти видаватимуть у 2016 році

паспорт

З 1 січня 2016 року видаватимуть внутрішні паспорти нового зразка, зокрема біометричні.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Кабмін затвердив зразок і технічний опис бланка паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм, а також зразок і технічний опис бланка паспорта громадянина України, який не містить безконтактного електронного носія.

Відповідну постанову ухвалено 25 березня й оприлюднено на сайті уряду в середу, 20 травня.

Згідно з постановою, оформлення й видача паспортів нового зразка розпочнеться з 1 січня 2016 року.

Водночас до завершення роботи з упровадження оформлення й видачі паспорта громадянина України, зразки бланків якого затверджені цією постановою, паспорт громадянина України може оформлюватися з використанням бланка попереднього зразка.

У грудні 2012 р. набув чинності закон "Про Єдиний державний демографічний реєстр і документи, що підтверджують громадянство України, засвідчують особу або її спеціальний статус". Закон передбачає введення біометричних паспортів, що містять чіп, або безконтактний електронний носій інформації, на якому записані, зокрема, біометричні дані людини – відбитки пальців, розпізнавання обличчя, ДНК, долоня руки, сітківка ока тощо.

В Україні також оформлятимуть паспорти громадянина України для виїзду за кордон з біометричними даними.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.