Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

електромобіль

ukrain.travel

П'ятниця, 22 травня 2015, 11:20

Мито на ввезення електричних авто можуть скасувати

електромобіль

Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроект, який зніме мита на ввезення в Україну електромобілів.

 

Вчора, 21 травня, на сесії Верховної Ради депутати прийняли законопроект №1674.

За це рішення проголосували 242 народні депутати.

Законопроектом пропонується внести зміни до Митного тарифу України та встановити нульові ставки ввізного мита на транспортні засоби, оснащені електричними двигунами: тролейбуси; велосипеди; транспортні засоби для перевезення високорадіоактивних речовин; транспортні засоби, оснащені електричними двигунами; електричні транспортні засоби, які використовуються на складах, заводах, портах, аеропортах.

Як йдеться у пояснювальній записці до законопроекту, основним завданням закону є створення передумов для зменшення вартості, а відповідно і популяризації електромобілів в Україні

"Законопроект розроблено з метою охорони навколишнього природного середовища, забезпечення енергетичної незалежності України, спрощення доступу українського населення до новітніх розробок та технологій, покращення якості та зменшення вартості пасажирських перевезень в Україні", - йдеться у законопроекті.

Нагадаємо, з 1 травня до 1 серпня у Львові курсуватимуть екскурсійні електромобілі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.