Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

яна лопушанська

facebook.com

Понеділок, 25 травня 2015, 11:24

Журналістка обурюється рішенням суду, яким правцівника Львівводоканалу засуджено до 4 років тюрми

яна лопушанська

Рішенням суду працівника Львівводоканалу, з вини якого нібито півтора роки тому загинув дворічний малюк, засуджено на 4 роки тюрми.

Про це повідомила львівський журналіст Яна Лопушанська, яка вважає, що рішення суду є надто жорстоким, а слідство в цій справі було сфабриковано.

"Вирок став шоком не лише для молодого хлопця з водоканалу і його мами. Такий жорстокий вирок шокував навіть батьків загиблого малюка, які впродовж півтора року були присутні на кожному судовому засіданні. Батьки хотіли для себе з’ясувати хто винен у смерті їхньої дитини. На дебатах вони заявили, що вважають працівника водоканалу невинним і просили його виправдати. Але суддя їх не почув. Бо їх ніхто і не намагався почути. Бо в суді чують тільки прокурора. Прокурор попросив 4 роки тюрми – суд дав. А винен, чи невинен систему не цікавить", - пише Яна на своїй сторінці у Facеbook.

Суд визнав винним праціника водоканалу у тому, що під кришкою люку не було корпусу, на який вона кріпилась. І дитина, коли стала на люк, своєю вагою перевернула кришку і провалилася.

Лопушанська вказує на недбалість слідчих, які займались цією справою. 

"Слідчий навіть не звернув увагу на те, що за 3 дні до трагічного випадку той злощасний люк комунальники оглядали. І тоді все було на місці – і кришка, і корпус. Якщо думати логічно, то в трагедії винен не працівник водоканалу, а той, хто вкрав корпус.  Але навіщо слідчому той клопіт – шукати невідомо де якогось крадія, якщо на своєму робочому місці сидить працівник водоканалу, якого можна взяти і арештувати".

Разом з тим журналістка вважає, що прокуратура в цій справі знаходилась під тиском обставин, адже справа отримала розголос на всю країну.  

"Тим більше, що на слідчого тиснув резонанс. Про трагедію розповідали всі ЗМІ, а прокурор вимагав якогось результату. Хлопця з водоканалу поспіхом арештували і заходилися ліпити справу.  Замовили пару потрібних експертиз. Закрили очі на те, що вони робилися вже через півтора місяці після трагедії, коли всі сліди були знищені. Справу поспіхом понесли до суду. А вже там прокурор і суддя зрозуміли, що доказів малувато і намагалися домовитися з підсудним. Мовляв, давай ти визнаєш вину, а ми тебе за це не будемо садити тюрму, а дамо умовний. Хлопець відмовився. Сподівався, що після Майдану у нас з’явився справедливий суд. Сподівався, що його невинного таки виправдають.  Але наша система не пробачає такої «зухвалості». Хлопцю дали 4 роки тюрьми. Просто ні за що. Просто щоб покарати і щоб інші навіть не мріяли про те, що в українському суді їх можуть виправдати".

Нагадаємо, у жовтні 2013 року на Левандівці дворічний малюк під час прогулянки став на люк і провалився в каналізаційний колодязь.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.