Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

площа Святого Юра

Вівторок, 26 травня 2015, 16:10

На площі Святого Юра запровадять нову транспортну схему

площа Святого Юра

У Львові погодили транспортну концепцію проекту реконструкції пл. св. Юра та розташування пам’ятника митрополиту Шептицькому.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Учасники містобудівної ради обговорили усі транспортні питання та майже одноголосно підтримали концепцію.

«Відкориговано транспортну схему, яка в результаті дає покращення дуже багатьох моментів. Перш за все, об’єднання з вул. Озаркевича, звуження об’їзної дороги з 4 до 2 полос. При цьому, ми не втрачаємо пропускної якості дороги. Радою сьогодні було підтримано концепцію самої схеми. Рекомендовано також звернути увагу на автостоянку, яку попередня Рада рекомендувала зняти, зараз знову появились дискусії. Ми постараємось максимально врахувати сьогоднішні побажання і зауваження», – розповів один з представників авторської групи проекту Ігор Кузьмак.

«Фактично, на сьогоднішній день ми можемо неофіційно сформувати усі містобудівні умови та обмеження для проекту. Вони обговорені, озвучені, ні у кого вони не викликають сумнівів. Єдине питання, на якому ми зупинились - фінальний містобудівний розрахунок з більш багатою графічною частиною, з самим постаментом пам’ятника. Але це та остання річ, яка насправді носить абсолютно авторський характер. Думаю, це навіть не буде виноситись на голосування, бо мусить бути довіра до авторів, які виграли конкурсний проект», – розповів в.о. головного архітектора Львова Юліан Чаплінський.

На містобудівній раді також обговорили можливість курсування на певному відтинку дороги електротранспорту з відповідними акумуляторами, що б дало змогу не використовувати дуги та не розміщувати контактну мережу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.