Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Освіта

http://www.nagolos.com.ua

Середа, 27 червня 2012, 10:19

До 2 липня усі ВНЗ України повинні підключитися до Єдиної державної електронної бази з питань освіти

Усі вищі навчальні заклади, які не підключаться до Єдиної державної електронної бази з питань освіти порушуватимуть рівність та прозорість Умов прийому. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.

 

«Близько 30 вищих навчальних закладів, зокрема, це в основному недержавні, комунальні і деякі філії – вони повинні це здійснити за ті п’ять днів, що залишилися. В іншому випадку вже 2 липня ми будемо приймати відповідні організаційні заходи, аж до анулювання набору в ці заклади, буде скасований набір», - наголосив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник. 

Він зазначив, що контроль за підключенням всіх ВНЗ здійснюватиме особисто.

«Цього року бажаючих вступити до ВНЗ значно більше. Ми розуміємо, що в провідних вищих навчальних закладах можуть виникнути черги. Тому, хочу за допомогою засобів масової інформації порадити вступникам обрати альтернативний варіант для вступу – електронну систему. Це, по-перше, зручніше. Не потрібно стояти в чергах, не потрібно витрачати свій час та гроші на транспорт. Ви заходите на відповідний сайт, вводите дані атестату, дані сертифікату зовнішнього незалежного оцінювання – і можна обирати навчальний заклад. До речі, розробники системи зробили її максимально простою в користуванні. Якщо, наприклад, вступник ще не визначився з конкретним навчальним закладом, то в системі електронної подачі документів можна обрати заклад і за місцем розташування», - зазначив міністр.

Крім того він поінформував, що оперативний штаб в Міністерстві вже створено: «2 липня розпочне роботу громадська приймальня Міністерства та багатоканальний консультативний телефон».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.