Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Wizz Air

vidia.org

Середа, 27 травня 2015, 12:36

WizzAir скасувала рейси в Україні через обмін валют

Wizz Air

Внаслідок зміни у правилах обміну національної та іноземних валют авіакомпанія WizzAir закрила свій підрозділ в Україні.

Про це повідомляє Euronews.

Авіакомпанія WizzAir – бюджетний перевізник, добре відомий в Східній Європі. Багато українських пасажирів часто обирали лоукост-перевізника. Проте ситуація в Україні таки вплинула на авіакомпанію і 20 квітня підрозділ WizzAir-Україна було закрито.

"Найбільша проблема в Україні полягає в тому, що центробанк змінив правила обміну національної та іноземних валют. Це означає, що ми не могли обмінювати гривню на долари. Доходи ми отримуємо в гривні, а витрачаємо долари. Ми не могли впоратися із ситуацією, тому ми були змушені закрити наш український бізнес", - заявив гендиректор WizzAir Йожеф Вараді.

Наразі, офіційно пішовши з українського ринку, WizzAir не пішов з українського неба. Компанія виконує рейси до і з Києва, але їхня кількість наразі відчутно менша.

WizzAir не планує змінювати своє рішення, але не виключає, що перегляне стратегію в майбутньому.

Нагадаємо, Wizz Air заявила, що 20 квітня "Візз Ейр Україна" припинить свою діяльність – залишаться лише рейси, які виконує Wizz Air Hungary. Відтак були скасовані рейси Львів – Мілан Бергамо, Львів – Неаполь та Львів – Венеція Тревізо.

Поки що Wizz Air працює у повітряному просторі України лише з 8 рейсами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.